Tensiune arteriala
Tensiunea arterială este presiunea inimii care face ca sângele să fie pompat prin vase și deranjează o mare parte a populației. Cea mai frecventă complicație este tensiunea arterială ridicată și scăzută . valoarea tensiunii arteriale este de 120/80 mmHg . Cea mai mare problemă este că boala de tensiune arterială duce adesea la alte boli care sunt alimentate de ea.
Tensiunea arterială are două valori:
- Presiunea sistolică (superioară) : apare atunci când inima se contractă și sângele curge în vase
- Presiune diastolică (inferioară) : inima se relaxează și se umple din nou cu sânge
O modalitate simplă de a-ți afla tensiunea arterială este să folosești tensiometre disponibile gratuit acasă. Piața de astăzi ne oferă multe opțiuni și diferite tipuri de tensiometre pentru măsurarea tensiunii arteriale în confortul casei dumneavoastră.

Cum se măsoară corect tensiunea arterială?
- Trebuie să vă măsurați tensiunea arterială în mod regulat, de preferință la aceeași oră dimineața și seara, inițial zilnic, mai târziu o dată sau de două ori pe săptămână este suficient.
- Dacă începem cu măsurarea presiunii, măsurarea ar trebui efectuată de două până la trei ori la rând cu pauze de 2 până la 3 minute între măsurătorile individuale.
- Ulterior, este necesar să se facă o medie a celei de-a doua și a treia măsurători.
- Tensiunea arterială trebuie măsurată în repaus, în șezut, cu brațul ușor îndoit la cot.
- Nu trebuie să vă mișcați sau să vorbiți în timpul măsurării.
- Se recomandă să nu mâncați, să fumați, să nu beți sau să faceți exerciții fizice cu jumătate de oră înainte de măsurare.
- Presiunea este de obicei măsurată pe brațul stâng, iar manșeta este plasată la nivelul inimii.
Hipertensiune arterială (hipertensiune arterială)
Hipertensiunea arterială este cea mai frecventă boală cardiovasculară, care determină dilatarea vaselor de sânge. Tensiunea arterială din interiorul arterelor este foarte mare, ceea ce poate duce la deteriorarea acestora. Vorbim de hipertensiune arterială dacă tensiunea arterială măsurată este mai mare de 140/90 mmHg . Provoacă diverse alte complicații, cum ar fi întărirea arterelor, apariția unui accident vascular cerebral sau atac de cord și, în unele cazuri, chiar moartea. Hipertensiunea arterială este, de asemenea, asociată cu un risc mai mare de diabet.
Îngreunează în special inima, rinichii, ochii, creierul și vasele de sânge.
Contribuie la hipertensiune arterială:
- Vârsta - odată cu creșterea în vârstă, apariția hipertensiunii arteriale este mai frecventă
- Fumat
- Obezitatea
- Stres
- Utilizarea excesivă de alcool și sare în alimente
- Ereditate
- Colesterol crescut
- Lipsa de exercitiu

Cum o pot reduce?
- Limitați alcoolul și fumatul
- Pierderea în greutate ajută la greutatea mare
- Mișcare regulată
- Relaxează-te mai mult și evită stresul
- Modificați meniul pentru o opțiune mai sănătoasă
- Luați medicamente dacă sunteți tratat pentru hipertensiune arterială
Simptomele hipertensiunii arteriale:
- Durere de cap
- Dureri în piept
- Sângerare din nas
- Amorțeală a membrelor
- Starea de rău
- Bătăile inimii

Tensiune arterială scăzută (hipotensiune arterială)
În cazul hipotensiunii, creierul este alimentat cu sânge într-o cantitate mai mică, vasele de sânge se îngustează. Vorbim de hipotensiune arterială dacă valoarea presiunii măsurată este mai mică de 100/70 mmHg . Tensiunea arterială scăzută nu este o boală precum hipertensiunea arterială, este mai degrabă un simptom al unei alte boli și cu siguranță nu trebuie subestimată.
Cauzele hipotensiunii arteriale:
- Deshidratare
- Insolație
- Beţie
- Activitate insuficientă a glandei tiroide
- Sarcina
- Diabet
- Aritmie cardiaca
- Boală de ficat
- Lipsa de vitamine din organism
- Vase de sânge inflexibile
- Condiție fizică slabă
- Diaree

Ce ajută la scăderea tensiunii arteriale?
- Regim regulat de băut
- Consumul de cafea, ceai verde și negru (aprovizionare cu cofeină)
- Exerciții regulate și îmbunătățirea condiției fizice
- Întărire prin alternarea apei calde și reci
- Purtați ciorapi compresivi sau șosete pentru genunchi
- Aprovizionarea cu vitamina C

Simptome de hipotensiune arterială:
- Oboseală și somnolență
- Vedere neclara
- Durere de cap
- Extremități reci
- Concentrare afectată și leșin
- Băuturi în urechi
- Transpirație rece
- Amețeli și amețeli
- Tremurături corporale
- Greaţă
Ce fel de tensiometru ar trebui să iau?
Manometrele sunt împărțite în:
- Digital - avantajul său este acuratețea, disponibilitatea, operarea ușoară și prețul, motiv pentru care sunt printre cele mai populare manometre
- Semi-automat - acesta este un tip de tensiometru digital în care manșeta este umflată manual folosind o pompă, mai degrabă decât automat ca în cazul unui tensiometru digital
- Mecanic - acesta este cel mai precis tensiometru care este utilizat în mod obișnuit în cabinetele medicale, motiv pentru care este numit și medical. Poate fi ac sau mercur .

Pentru uz casnic, alegerea este clară: un manometru digital . Chiar și cu acest tip, totuși, puteți alege în funcție de locația manșetei și dacă este vorba de un tensiometru pentru încheietura mâinii (acest tip este considerat mai puțin precis) sau un tensiometru pentru umăr (este relativ precis, deci este potrivit și pentru probleme de presiune ).
Manometru Oro-N1 Basic
Este un manometru electronic modern care folosește metoda de măsurare oscilometrică folosind tehnologia FUZZY LOGIC. Manometrul este caracterizat de o precizie ridicată a măsurătorilor, iar măsurarea este foarte simplă. Are funcția de a media rezultatele ultimelor 3 măsurători. Datorită acestei funcții, obținem informații despre presiunea medie, care este mai fiabilă decât rezultatul unei singure măsurări.

Manometru Oro-N8 Comfort + alimentare
Tensiometrul se caracterizează printr-o precizie ridicată a măsurătorilor – echivalentă cu precizia măsurătorilor efectuate prin metoda auscultării folosind manometre mecanice de către personal medical calificat.

Manometru Oro-N4 Classic + alimentare
Datorită funcției de detectare a simptomelor de aritmie, primim un semnal în cazul în care medicul trebuie să diagnosticheze aritmia. Măsurare complet automată, simplă prin apăsarea unui buton.

Manometru Oro-N3 Compact + alimentare
Funcția de memorie permite afișarea valorii de 2 X 60 a ultimelor măsurători împreună cu specificarea datei și orei măsurătorii după apăsarea butonului corespunzător. Funcția de oprire automată reduce consumul bateriei.

Manometru Oro-N6 Basic + alimentare
Tehnologia de umflare a manșetei garantează cea mai mică presiune pentru măsurare fără a strânge prea mult mâna. Ecranul LCD ergonomic MARE asigură citirea ușoară a rezultatului măsurătorii.

Manometru Oro-N5 Classic + alimentare
Măsurarea precisă a tensiunii arteriale este foarte simplă – necesită doar o apăsare de buton. Această acuratețe a fost confirmată de teste clinice. Funcția de memorie permite afișarea valorii ultimelor măsurători 2 x99 împreună cu specificarea datei și orei măsurătorii după apăsarea butonului corespunzător.
