Termeni si Conditii Generale
stabilirea termenilor și condițiilor comerciale între operator/vânzător și client/cumpărător (denumite în continuare „T&C”)
- Către operator (vânzător) în magazinul online ohy.sk
este Hesty s.r.o., Pod Wilec hórkou 9, 080 01 Prešov (Această adresă nu este utilizată pentru returnarea coletelor), numărul ID: 50560956, numărul TVA: 2120371935, numărul ID SK: SK2120371935, Societatea este înregistrată în registrul comercial din Prešov. Judecătoria, secția Sro, inserarea nr. 33612/P.
Adresa de retur și adresa de livrare: Hesty s.r.o., Radlinského 9, 080 01 Prešov.
- Clientul (cumpărătorul) din magazinul online este orice persoană fizică sau juridică care depune un formular electronic cu o comandă de bunuri (produse(produse) sau serviciu(e)).
- La comanda in calitate de persoana fizica - neantreprenor va rugam sa precizati numele, prenumele, adresa unde urmeaza a fi livrata marfa, numarul de telefon si adresa de e-mail. Dacă achiziționați ca persoană juridică (pentru o companie sau comerț), vă rugăm să specificați în comandă și numele companiei, numărul ID, numărul de TVA și adresa de facturare, dacă este diferită de adresa de livrare.
- Acceptarea comenzii de mărfuri de către operator, și astfel încheierea contractului de cumpărare, are loc pe baza confirmării acestei comenzi completate corect și complet în formă electronică (e-mail) de către operator, în timp ce operatorul își rezervă dreptul de a ajusta ulterior prețul bunurilor comandate (operatorul nu garantează, prin urmare, prețul bunurilor, care este listat pe site-ul operatorului la momentul plasării comenzii, deoarece depinde de modificările prețurilor de livrare a mărfurilor în cauză). După trimiterea comenzii, o confirmare de primire a comenzii va fi trimisă la adresa de e-mail pe care ați introdus-o, iar ulterior și alte informații despre starea comenzii dvs. (de exemplu, comanda a fost procesată, mărfurile au fost expediate, mărfurile sunt în prezent epuizate etc.). Clientul înregistrat poate verifica comanda direct în modul online pe site-ul magazinului online după autentificare.
- Locul de executare a contractului de cumpărare se înțelege ca sediul (reședința) sau sediul comercial al clientului indicat în formularul electronic odată cu comanda. Marfa va fi livrată de către operator folosind serviciile unor terți (transportator contractual, serviciu de curierat), sau operatorul va livra marfa cu resurse proprii, sau în baza unui acord cu clientul, marfa va fi pregătită la locul operatorului pentru livrare. Livrarea mărfurilor se realizează prin predarea acestora către client, sau prin predarea mărfii pentru transport către transportatorul contractat. Proprietatea asupra bunurilor este transferată clientului la livrarea bunurilor sub rezerva condiției suspensive a plății integrale a sumei de achiziție specificată în comandă. Până la transferul drepturilor de proprietate de la operator către client, clientul are toate responsabilitățile unui custode și este obligat să depoziteze produsele și serviciile în siguranță pe cheltuiala sa și să le marcheze astfel încât să fie identificabile ca bunuri ale operatorului în toate condițiile. circumstanțe.
- Operatorul va livra marfa către client cât mai curând posibil după primirea formularului electronic de comandă în termenele de livrare specificate pe site-ul operatorului. Clientul ia la cunostinta ca datele de livrare (timpii de livrare) declarate sunt doar orientative. Clientul este de acord să prelungească perioada de livrare dacă producerea mărfurilor comandate sau alte circumstanțe o impun. În cazul în care operatorul nu este în măsură să livreze clientului toate bunurile comandate în termenul convenit, acesta va anunța clientul despre această situație cât mai curând posibil și îl va informa despre data estimată de livrare a mărfurilor comandate, sau propune livrarea mărfurilor de înlocuire. În cazul în care clientul comandă mărfuri de dimensiuni nestandard sau mărfuri mai grele de 30 kg, operatorul va conveni cu clientul individual condițiile de plată și livrare.
- În cazul în care mărfurile sunt livrate de un transportator contractual, clientul acordă operatorului dreptul de a furniza transportatorului contractual datele personale necesare în scopul livrării bunurilor (nume/nume comercială, adresă, telefon).
- La preluarea mărfii, clientul primește o chitanță a mărfii, care este și o dovadă de plată a mărfii în cazul plății în ramburs. Dovada de primire a mărfurilor este, de asemenea, o comandă scrisă pentru bunuri. Clientul va primi prin e-mail un document fiscal cu calcularea prețului de achiziție și TVA în cel mult 14 zile calendaristice de la livrarea mărfii.
- În cazul în care clientul nu plătește și nu preia bunurile comandate în afara situației de deteriorare a mărfii în timpul livrării (transportarea este returnată ca nelivrată din nicio vină a operatorului, de exemplu dacă transportatorul contractual nu a găsit destinatarul, nu a înțeles despre depozitarea transportului, clientul nu a preluat din greșeală sau intenționat transportul etc.), operatorul poate cere despăgubiri pentru prejudiciul cauzat de încălcarea obligației, care face obiectul unei penalități contractuale. . În acest caz, penalitatea contractuală se stabilește cel puțin în cuantumul taxelor poștale plătite și cel mult în cuantum de 50% din prețul total al comenzii. Clientului care nu a primit comanda i se va trimite un mesaj prin e-mail cu o solicitare de informatii despre ce trebuie sa faca in continuare cu comanda sa. Clientul are la dispoziție 7 zile de la data trimiterii mesajului pentru a răspunde acestei solicitări. În cazul în care clientul solicită retrimiterea expedierii returnate, operatorul va adăuga o a doua taxă de manipulare și taxă poștală conform listei de prețuri valabile la prețul total al transportului. Re-expedierea unei astfel de expedieri returnate este posibilă numai pe baza plății în avans. În cazul în care clientul nu răspunde la apelul operatorului în timpul specificat, comanda va fi anulată de către operator.
- In conditiile legii, clientul ca persoana fizica (neantreprenor) are posibilitatea de a se retrage din contract in termen de 15 zile lucratoare de la primirea marfii. Într-un astfel de caz, clientul contactează operatorul și îi transmite acestuia o declarație scrisă (nu o formă electronică de comunicare) de retragere din contract, indicând numărul comenzii, data achiziției și numărul contului sau adresa exactă pentru decontarea financiară. Clientul va trimite bunurile achiziționate în starea inițială ca atunci când au fost primite (inclusiv documentație, accesorii etc.) pe cheltuiala proprie, împreună cu dovada de cumpărare inițială, înapoi la adresa operatorului (dar nu ramburs la livrare). ). Clientul nu are dreptul de a se retrage din contract dacă bunurile au fost achiziționate și ridicate personal de la operator. Operatorul se obligă să returneze clientului prețul plătit pentru bunurile în cauză în termen de 15 zile calendaristice de la data primirii mărfurilor returnate în același mod în care a fost utilizat pentru plata bunurilor, cu excepția cazului în care clientul solicită altfel. În cazul în care bunurile returnate sunt deteriorate, folosite, uzate sau incomplete, operatorul poate returna clientului prețul de achiziție redus cu valoarea deteriorării sau uzurii bunurilor în cauză, în valoare de min. 1% din prețul total al mărfurilor (în conformitate cu prevederile relevante ale § 457 din Codul civil).
- Clientul nu se poate retrage din contractul de cumpărare, al cărui subiect este prestarea unui serviciu, dacă serviciul a început să fie efectuat cu acordul clientului înainte de expirarea termenului de retragere din contractul de cumpărare, de asemenea, nu se poate retrage. în cazul vânzării de mărfuri realizate conform cerințelor speciale ale clientului, în cazul mărfurilor destinate special unui client, pentru bunuri care, datorită proprietăților lor, nu pot fi returnate (de exemplu, din motive de igienă), sau pentru mărfuri care sunt rapid perisabile.
- Operatorul își rezervă dreptul de a modifica prețurile. Pretul este valabil asa cum este specificat in e-mailul de confirmare a primirii comenzii. Pretul nu include consultanta, transport sau orice alte costuri, cu exceptia cazului in care este specificat in descrierea produsului. Pretul bunurilor se stabileste in functie de lista de preturi valabila. Prețurile reduse (de vânzare) ale mărfurilor sunt marcate clar cu simboluri (cum ar fi „vânzare” sau „vânzare”). Prețurile reduse sunt valabile până la epuizarea stocurilor sau pe durata de timp specificată pentru prețul redus.
- În cazul în care clientul se află în prezent sau locuiește în străinătate, operatorul va conveni asupra condițiilor de plată și livrare cu clientul în mod individual. Când comanda este livrată în Republica Cehă, clientul plătește prețul mărfurilor și transportului prin serviciu de curierat convertit în CZK conform cursului de schimb curent al Băncii Naționale a Slovaciei ( www.nbs.sk ).
- Condițiile de garanție sunt reglementate de procedura de reclamații.
- Operatorul nu este responsabil pentru livrarea cu întârziere a mărfurilor cauzată de persoana care livrează (oficiul poștal, curier) sau de furnizarea unei adrese greșite a clientului. Clientul este obligat sa verifice temeinic marfa la preluarea acestora de la livrator si sa confirme primirea marfii cu semnatura sa la primirea marfii. În cazul în care transportul este vizibil deteriorat sau distrus, clientul este obligat să contacteze imediat operatorul fără a accepta expedierea. Reclamațiile pentru eventuala nelivrare a mărfii din vina livratorului, sau deteriorarea mărfii cauzată de livrator trebuie adresate direct livratorului în astfel de cazuri. Reclamațiile privind daunele mecanice ale mărfurilor cauzate de transport, a căror acceptare a fost confirmată de către client livratorului fără defecte, nu vor fi recunoscute ca fiind justificate de către operator și plata unei astfel de pretenții nu va fi asigurată clientului.
- Toate comenzile electronice de bunuri primite sunt considerate o propunere de încheiere a unui contract de cumpărare și nu sunt considerate obligatorii. Clientul are dreptul de a anula comanda fără a da un motiv în orice moment înainte de expedierea mărfii prin e-mail sau telefonic. Operatorul are dreptul de a anula comanda în caz de nelivrare a mărfii din cauza de forță majoră, din cauza încetării producției acesteia, din cauza epuizării acesteia, sau din cauza imposibilității livrării la prețul indicat în magazinul online, în toate aceste cazuri operatorul informează clientul despre acest lucru. Operatorul este obligat să ofere posibilitatea de livrare a mărfurilor de înlocuire. Clientul are dreptul de a refuza posibilitatea de livrare a mărfurilor de înlocuire și de a se retrage din comanda mărfurilor respective. În cazul plății prețului de achiziție, sau a unei părți a acestuia, la anularea comenzii, fondurile vor fi returnate clientului în termen de 15 zile calendaristice, în același mod în care a fost utilizat pentru plata bunurilor, cu excepția cazului în care clientul solicită in caz contrar.
- Clientul declară că este de acord în conformitate cu alin § 7 alin. 1 din Legea nr. 428/2002 Coll. privind protecția datelor cu caracter personal, cu modificările și completările ulterioare, pentru ca operatorul să prelucreze și să stocheze datele sale cu caracter personal, în special pe cele enumerate mai sus și/sau care sunt necesare funcționării operatorului și să le prelucreze în toate sisteme de informare. Clientul acordă operatorului acest acord pe o perioadă nedeterminată. Clientul își poate revoca în orice moment consimțământul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal în scris (prin e-mail, scrisoare) sau telefonic, în baza căruia operatorul își va șterge datele personale din baza sa de date. Clientul înregistrat poate actualiza datele personale direct în modul online pe site-ul magazinului online după autentificare.
- După trimiterea comenzii sau înregistrarea, clientul poate primi mesaje despre ofertele de produse, promoții și servicii ale vânzătorului. Clientul poate revoca oricând expedierea prin intermediul link-ului care se găsește în e-mailurile care îi vor fi livrate.
- Pe lângă prevederile generale ale Codului civil, reglementări speciale se aplică și relațiilor de afaceri (precum și altor raporturi juridice care pot rezulta din acestea) cu persoane fizice care nu acționează la încheierea contractelor de afaceri în conformitate cu prezentele Condiții generale. în sfera activității lor de afaceri, în special Legea nr. 108/2000 privind protectia consumatorilor in vanzarea din usa in usa si prin posta, Legea nr. 250/2007 privind protectia consumatorilor.
- Clientul și operatorul sunt de acord că recunosc pe deplin forma electronică de comunicare, în special prin poștă electronică și internet, ca fiind valabilă și obligatorie pentru ambele părți. Forma electronică de comunicare nu este acceptabilă în cazul retragerii din contractul de cumpărare.
- 21 . Consumatorul are dreptul de a contacta vânzătorul cu o cerere de despăgubire dacă nu este mulțumit de modul în care vânzătorul și-a gestionat reclamația sau dacă consideră că vânzătorul și-a încălcat drepturile. În cazul în care vânzătorul răspunde negativ solicitării consumatorului sau nu răspunde deloc acesteia în termen de 30 de zile de la data trimiterii, consumatorul are dreptul de a înainta o propunere pentru a începe o soluționare alternativă a litigiilor (denumită în continuare „ARS” ). Numai litigiile rezultate din contractul dintre vanzator si consumator si litigiile legate de acest contract pot fi solutionate sub forma ARS, cu exceptia litigiilor conform sectiunii § 1 alin. 4 din Legea nr. 391/2015 Coll. și litigii. Soluționarea alternativă a litigiilor se aplică numai litigiilor dintre consumator și vânzător, a căror valoare depășește 20 de euro, rezultate dintr-un contract de consum încheiat la distanță. Propunerea de pornire a ARS se depune la entitatea ARS conform sec. § 3 din legea citată, cu ajutorul unei platforme sau formular desemnat în acest scop, al cărui model este anexa nr. 1 din legea citată. Entitatea ARS poate cere consumatorului plata taxei de inițiere ARS, dar până la maximum 5 EUR inclusiv TVA. Dacă mai multe entități sunt responsabile pentru ARS, consumatorul are dreptul de a alege cui dintre ele să prezinte o propunere. Pe lângă ARS, consumatorul are dreptul de a se adresa instanței generale sau de arbitraj competentă din punct de vedere material și local. Platforma ARS este disponibilă pe site-ul web: ec.europa.eu/consumers/odr/index_en.htm
- Prin trimiterea comenzii, clientul confirmă că a citit aceste TGC și că este de acord cu acestea în întregime. Indiferent de celelalte prevederi ale acestor CGA, operatorul nu este răspunzător față de client pentru pierderea de profit, pierderea unei oportunități sau orice alte pierderi indirecte sau consecutive datorate neglijenței, încălcării contractului de cumpărare sau suportate în orice alt mod. În cazul în care autoritățile competente din Republica Slovacă dovedesc că unele prevederi ale acestor Termeni și Condiții Generale sunt invalide sau inaplicabile, în întregime sau parțial, valabilitatea și aplicabilitatea celorlalte prevederi ale Termenilor și Condițiilor Generale și a părților rămase prevederile relevante din Termenii și Condițiile Generale rămân neafectate.
- Termenii și Condițiile Generale se aplică în formularea menționată pe site-ul operatorului în ziua trimiterii formularului electronic de comandă, dacă nu s-a convenit altfel în mod expres între cele două părți.
Operatorul își rezervă dreptul de a modifica aceste GTC. Obligația de a notifica în scris modificările aduse Termenilor și condițiilor generale este îndeplinită prin plasarea acestora pe site-ul www.vohy.sk
Aceste GTC sunt valabile de la 01.12.2015 și înlocuiesc integral GTC-urile anterioare. Operatorul își rezervă dreptul de a modifica GTC chiar și fără notificare prealabilă.